Pantone Matching Systeem

Het Pantone Matching Systeem gaat uit van 15 basiskleuren. Met deze basiskleuren kan het grootste deel van de 1114 kleuren die onderdeel van het PMS vormen gemengd worden. Deze PMS kleuren zijn ontwikkeld om exact de juiste kleur uit de drukpers te krijgen.

Dit kleurensysteem kan worden vergeleken met het RAL kleurensysteem wat een grotere bekendheid geniet maar dat voornamelijk wordt gebruikt in de verfindustrie.

Het voordeel van het gebruik van PMS kleuren op drukwerk is dat wanneer deze herdrukt worden het mogelijk is om exact dezelfde kleur keer op keer op het drukwerk te laten terugkomen.

Dit wordt over het algemeen ingezet om de herkenbaarheid van een bedrijf te waarborgen. Je ziet dit vooral terug in de huisstijl zoals die wordt gebruikt op briefpapier, visitekaartjes, enveloppen maar ook komt dit met regelmaat terug in folders om deze herkenbaar in de huisstijl te houden.

Sommige kleuren zijn wel met CMYK te benaderen maar er zijn ook kleuren die met CMYK absoluut niet te evenaren zijn, waar mee je dan je drukwerk dat beetje extra kunt geven dat de concurrentie laat liggen.